Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 24/9 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Οι εθελοντές διασώστες του Πειραιά, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο υπάρχουν ακόμα…
Τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε όλοι να τις στηρίζουμε έμπρακτα και ενεργά, όχι απλά με ωραία λόγια…
Στις 24/9 ο Ατλαντίς στηρίζει τη μεγάλη συναυλία-μαραθώνιο για τη στήριξη αυτών των αφανών ηρώων της καθημερινότητάς μας. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού το Σάββατο 24/9 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και ώρα 18.00. Μαζί θα απολάύσουμε 8 ώρες ζωντανής μουσικής, με μία καθαρά συμβολική είσοδο η οποία θα επιτρέψει στους διασώστες να συνεχίσουν το έργο τους!
Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Νίκαιας-Ρέντη.
Πολύ σύντομα θα σας πούμε περισσότερα…
Μείνετε συντονισμένοι!

14 Ιουλίου 2011 ΑΠΟΣΤΟΛΗΗ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣGRIMPDAY 2011 ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ


Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣGRIMPDAY 2011 ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και τη στήριξη του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γιώργου Σιγάλα, η επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του  Δήμου Πειραιά, πήρε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό ΔιάσωσηςGRIMPDAY 2011, στη πόλη Namour του Βελγίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Διεθνή Διαγωνισμό, ο οποίος έγινε στις 4 Ιουνίου, έλαβαν μέρος 40 διασωστικές ομάδες, από 14 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία και Ελλάδα) και τη χώρα μας εκπροσώπησε  η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Πειραιά.
Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό, την οργάνωση και την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Namour, συμμετέχουν κάθε χρόνο ομάδες από όλο τον κόσμο που έχουν εκπαιδευτεί στη διάσωση και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.
Η Επίλεκτη Ομάδα Πειραιά επέστρεψε στην Αθήνα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας αποκομίσει πληθώρα εμπειριών και γνώσεων.
Συμμετείχε με την παρουσία 5 εθελοντών διασωστών και ενός θύματος σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διαγωνισμού και έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό .
 Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και περιελάμβανε πληθώρα δοκιμασιών. Οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος σε δοκιμασίες απεγκλωβισμού θύματος από δύσβατες περιοχές (βουνό, ποτάμι) και κάτω από αντίξοες συνθήκες με τη χρήση σχοινιών και φορείου.