Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΥΣ Η ΧΡΟΝΙΑ ME THN ΚΟΠΗ ΤΙΣ ΠΙΤΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΠΑΡΩΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡ ΝΥΦΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ κ ΚΑΡΥΔΗΣ ,Ο ΠΕΡΙΦ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΙΩΑΝ ,

Ο κ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣΠ ,Ο ΚΩΝ ΚΑΡΡΑΣ , Ο ΔΗΜ ΒΕΝΙΕΡΗΣ , ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ,ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ)
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΔΥΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΙΜΗΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΚΑΡΠΕΣ.ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 900 m ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 30 ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΗΣ.ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ,ΤΗΝ ΕΟΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΦΡΙΔΕΡΙΚΟ ΒΑΛΣΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ κ ΝΙΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ .

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

.Η  ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΆ ΑΤΟΜΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ  ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΕΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (κ ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΟΡΤΣΕΛΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΚ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΤΟΣ του κ ΚΟΚΟΛΑΚΗ  ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΠΠ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΡ.ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ) ΚΑΙ  Ο κ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ.

Εκπαίδευση Εθελοντών Διασωστών Επιλέκτων Πειραιά –Επανομής – Θεσσαλονίκης.

Εκπαίδευση Εθελοντών Διασωστών Επιλέκτων Πειραιά –Επανομής – Θεσσαλονίκης.
Η επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε άσκηση σε ορεινή διάσωση σε συνεργασία με άλλες δύο  ομάδες Επιλέκτων της Θεσσαλονίκης και της Επανομής .Η άσκηση έλαβε χώρα σε δύο σημεία ταυτόχρονα. Στον Όλυμπο με αφετηρία την περιοχή Λιτόχωρου και συγκεκριμένα στο φαράγγι του Ενιπέα για τους Επίλεκτους Πειραιά και Επανομής  και στην περιοχή Τρία Πέντε πηγάδια στο καταφύγιο Χαμίτης Νάουσας στην Κεντρική οροσειρά του Βερμίου 2150 υψόμετρο. Οι  ομάδες  βρέθηκαν  ταυτόχρονα  σε δύο σημεία και εκτός των σεναρίων διάσωσης και πορείας παρότι ο καιρός δε βοήθησε δημιουργήθηκε και αερογέφυρα επικοινωνιών των ομάδων στις περιοχές όπου επιχειρούσαν.
Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις σε πολύσπαστο δεσίματα  για ραπέλ , ακινητοποιήσεις και μεταφορά θύματος.
 
Για όσους ασχολούνται με δραστηριότητες σε βουνό 
θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας

Να έχουμε κατάλληλη εκπαίδευση.
Κατάλληλο εξοπλισμό.
Να έχουμε πάντα πρόγνωση για τον καιρό.
Όσο καλύτερη γνώση η πληροφορίες  του  σημείου επιχείρησης ή ανάβασης.

δεν θα πρέπει
Να επιχειρούμε ποτέ μόνοι (ακόμη και για αναψυχή)
Όταν δεν έχουμε  καλή  κατάσταση υγείας
Να μην επιχειρούμε και διαπράτουμε διάφορα  πάνω από τις δυνατότητες μας.