Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Αντιμετώπιση Καταστροφών


Δραστηριοποιείται στην έρευνα, εντοπισμο και διάσωση πληγέντων από εκτεταμένες καταστροφές. Διαθέτει ειδικό εξοπλισμό και έμπειρα μέλη πολλα από τα οποία είναι επαγγελματίες διασωστες και εχουν μεγάλη  εμπηρεία σε ανάλογες καταστάσεις.

Το τμήμα αυτό έχει τη δυνατότητα, εάν κριθεί απαραίτητο, να μεταβεί και να δράσει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

OΔΗΓΕΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Στερεώνουμε γερά στους τοίχους ράφια και βιβλιοθήκες
Τοποθετούμε τα βαριά αντικείμενα στα χαμηλά ράφια και απομακρίνουμε τα βαριά αντικείμενα πάνω απο καναπέδες και κρεβάτια
Στερεώνουμε καλά τα φωτιστικά σώματα
Ενημερώνουμε τα μέλη τηςοικογένειας μας για το πως λειτουργεί το δίκτυο ηλεκτρικού και φυσικού αερίου και για τα τηλέφωνα  έκτακτης ανάγκης .
Σε ειδικό χώρο και μεσα σε ένα μικρό σάκο τοποθετούμε μικρό ράδιο ,μπαταρίες , φακό και βασικα είδη πρώτων βοηθειών-
ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ
Επιλέγουμε ασφαλή χώρο συνάντησης για την οικογένεια μας.(εκκλησία ,γήπεδο,πλατεία)
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
Διατηρούμε την ψυχραιμία μας ,καλυπτόμαστε στο βαθμό που μπορούμε απο κάποιο ανθεκτικό έπιπλο καλύπτωντας το πρόσωπο μας.Προσπαθούμε να είμαστε μακριά απο παράθυρα .Αποφεύγουμε τον ανελκυστήρα αν καταφέρουμε να βγούμε απο το σπίτι.Δεν βγαίνουμε στο μπαλκόνι.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ
Προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για μετασεισμούς .Ελέγχουμε αν όλοι γύρω μας είναι καλά.Αν χρειαστεί να βοηθήσετε ενημερώνοντας τισ αρχές , παραμείνετε ήρεμοι και μην παραφημολογήτε .Μην χρησιμοποιήτε άμμεσα το κινητό ή σταθερό σας.Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το όχημα σας γιατί δεν πρέπει να  γινόμαστε εμπόδιο στα συνεργεία διασωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου